نازک دوزی زنانه چیست؟ شامل چه مهارت هایی می شود!
نازک دوزی پایه و اساس بیشتر دوره های آموزش خیاطی مبتدی و در واقع پیش نیاز این حرف می باشد و این فرد مبتدی ابتدا با ابزار و مواد اولیه این رشته آشنا شده و سپس در یک دوره ۶ ماهه از دامن به توانایی دوخت کت و شلوار دست پیدا می کند
هنرجو در ابتدای آموزش خیاطی باید با انواع ابزار ها و وسایل خیاطی آشنایی کامل پیدا کند ونحوه بکار گیری انها را بلد باشد اگر فرد در ابتدای امر این دوره را پشت سر نگذازد به طور صحیح و اصولی نمی تواند مراحل بعدی دوخت لباس که شاما دوره های نازک دوزی و ضخیم دوزی و دوخت های مهارتی می باشد را به خوبی فرا بگیرد.
اساس دوره های خیاطی دوره نازک دوزی می باشد.
شاید این گونه به چشم نیاید، اما هنر خیاطی، هنر وسیع و گسترده ای است و همین گستردگی سبب شده برای دوخت انواع لباس، متد و روش خاصی وجود داشته باشد. برای مثال دوخت پالتو و یا لباس های مانند این، به روش ضخیم دوز انجام می گیرد و برای دوخت لباس هایی مانند دامن، مانتو و غیره از متدی به نام نازک دوزی بهره می برند.
نازک دوز، به تنهایی شامل مباحث و سرفصل های زیادی است و کسانی که در این روش به مهارت دست پیدا می کنند، از خرید برخی لباس ها بی نیاز خواهند شد؛ زیرا می توانند به واسطه هنری که آموزش دیده اند، لباس های خود را بدوزند.
اگر می خواهید بدانید در این دوره چه مواردی آموزش داده می شود و افراد چه مهارت هایی را فرا خواهند گرفت، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
نازک دوزی زنانه چیست؟
نازک دوزی زنانه یکی از دوره های خیاطی است و برای هرکسی که می خواهد به عنوان خیاط حرفه ای فعالیت کند. دوره نازک دوزی تکنیک هایی برای ایجاد طرح های ظریف و پیچیده روی پارچه با استفاده از سوزن و نخ را آموزش می دهد.
نازک دوزی زنانه را می توان در انواع محصولات مانند لباس، لوازم جانبی و وسایل دکوری منزل به کار برد. این دوره ممکن است موضوعاتی مانند انتخاب پارچه، انتخاب سوزن، تکنیک های دوخت و برنامه ریزی طراحی را پوشش دهد.
دوره آموزشی نازکدوزی زنانه یکی از اساسیترین و اصلیترین دورههای آموزشی است که هر هنرجوی خیاطی باید در ابتدا آن را بگذراند. در این دوره آموزشی هنرجو مفاهیم پایه، دوختهای اصلی، انواع پارچهها و سایر موارد ارزش آفرین در هنر خیاطی را میآموزد.
برای مثال، افرادی که قصد دارند لباس شب و یا لباس مجلسی بدوزند، اگر در مورد خیاطی هیچ اطلاعاتی نداشته باشند، باید قبل از هر کاری، در دوره نازک دوز شرکت کنند. این روش، پایه و اساس خیاطی به شمار رفته و بدون شناخت آن و بدون یادگیری مواردی که در آن آموزش داده می شود، موفقیت در خیاطی امری محال و دست نیافتنی به نظر می رسد.
موضوعی که خوب است به عنوان یک علاقه مند به خیاطی بدانید، این است که این دوره از شما یک حرفه ای می سازد. افراد مبتدی با یادگیری نازک دوز با وسایلی که در این دوره به کار برده می شود، آشنا شده و یاد می گیرند چگونه از آنها استفاده کنند، با دوخت زیپ، دکمه، دوخت های ساده و غیره آشنا می شوند و در رابطه با برطرف کردن عیب ها و ایرادات لباس اطلاعات خوبی را به دست خواهند آورد.
گلدوزی نازک نوعی سوزن دوزی است که شامل تزئین پارچه با طرح های کوچک و پیچیده با سوزن و نخ می شود. اغلب برای افزودن ظرافت یا زیبایی به لباس، کتانی و سایر منسوجات استفاده می شود.
گلدوزی نازک نیاز به یک دست ثابت و مقدار زیادی صبر دارد، زیرا طرح ها اغلب بسیار کوچک هستند و نیاز به دوخت دقیق دارند. در دوره نازک دوزی زنانه، هنرجویان با اصول اولیه این نوع سوزن دوزی از جمله تکنیک های انتخاب پارچه و نخ مناسب، طرح ریزی طرح ها و اجرای دوخت های دقیق آشنا می شوند.
آنها همچنین ممکن است یاد بگیرند که چگونه تزئینات مختلف مانند مهره، پولک و نخ های فلزی را در طرح های خود بگنجانند. از طریق تمرین عملی و توجه دقیق به جزئیات، دانش آموزان مهارت های خود را در گلدوزی نازک توسعه می دهند و اعتماد به نفس برای ایجاد طرح های خود را به دست می آورند.
نازک دوزی زنانه پایه و اساس بیشتر دورههای خیاطی است که باعث یادگیری اصولی مراحل آموزش خیاطی میشود. در واقع این دوره یک فرد مبتدی را با ابزار و وسایل خیاطی و نحوه بکار گیری آن آشنا کرده و آموزش میدهد.
در این دوره هنرجو روشهای دوخت انواع زیپ، جا دکمه، دکمه، قزن، انواع دوخت های دستی، انواع دوخت با چرخ، شناسایی چرخ خیاطی و رفع عیوب آن را آموزش میبیند و در انتها میتواند لباسهای ساده را مانند شومیز و مانتوها بدوزد.
آشنایی با دوره خیاطی نازک دوزی زنانه
در مهارت نازک دوز زنانه با هر متدی، طرز رسم الگو انواع دامن، پیراهن، بلوز، انواع برش در پیراهن ها، طرز رسم الگوی آستین اولیه و آستین ( تنگ، پفکی، چین دار، شیپوری، مچ دار و غیره…) همچنین یقه هایی مانند ایستاده، ب ب، شکاری، انگلیسی سرخود و جدا، آرشال آمریکائی و یقه های صاف مانند هفت ، خشتی، دلبری و … را آموزش داده می شود.
در پایان دوره نازک دوزی زنانه هنرجو میتواند برای خود و دیگران دامن، پیراهن، بلوز، کت و دامن، لباس های معمولی روزانه و مانتوهای ساده بدوزد و در اتمام این دوره هنر جو می تواند مهارت های دیگر خیاطی مانند ضخیم دوزی، الگو ساز و برشکار، لباس شب و عروس، مانتو دوز، کاپشن دوز، دوره های گره و پیچ، الگو های جادویی را فرا گیرد و به مراحل پیش رفته خیاطی را بیاموزد. دوره نازک دوزی زنانه تقریبا حدودا از 4 تا 6 ماه طول میکشد.
دوره هایی مهارتی چادر، شلوار، لباس های کشی، لباس های بدون دوخت، ساخت پارچه، الگو سازی به روش حجمی، لباس کودک و نوجوان، راسته دوز، دوخت سرویس حمام نیازی به آموزش نازک دوزی زنانه نداشته و هر کدام می توانند مستقل از دیگری آموزش دیده شوند.
مهارت های مورد نیاز نازک دوزی زنانه شامل چه مواردی است؟
مواردی که در نازک دوزی زنانه ارائه می گردد، انقدر مفصل و کامل است که افراد بعد از یادگیری آنها می توانند لباس هایی بی نقص بدوزند. اگر می خواهید در این حوزه به مهارت برسید و از شما به عنوان یک خیاط نازک دوز حرفه ای یاد کنند به مهارت های مورد نیاز نازک دوزی زنانه که در ادامه آورده شده، توجه داشته باشید:
- یکی از مهم ترین مهارت هایی که در دوره های نازکدوزی ارائه می گردد، شناخت وسایلی است که در خیاطی مورد استفاده قرار می گیرد. شناخت اتو و اصولی اتو کردن لباس ها و درزها، نگهداری از چرخ خیاطی و سرویس آن، شناخت انواع مختلف پارچه و مسائلی از این دست، یکی از مهارت هایی است که در این دوره آموزش داده می شود.
- آماده کردن پارچه مورد نظر برای دوخت، نحوه قرار دادن الگو بر روی آن به صورت صحیح و برش از دیگر مهارت هایی است که برای تبدیل شدن به یک نازک دوز باید آموزش دیده شود.
- آشنایی با دوخت انواع دامن، مانتو، یقه، انواع آستین، دوخت آستر و اتصال آن به لباس، دوخت کمر در دامن و شلوار و غیره در این دوره آموزش داده می شود.
- دوخت انواع جیب، انواع مغزی و سجاف در یقه نیز در این دوره آموزش داده می شود.
- دوخت انواع جا دکمه، دوخت انواع دکمه، دوخت بندینک ها، دوخت آستین و اتصال آن به لباس، دوخت مچ آستین و غیره نیز در دوره نازک دوز آموزش داده می شود.
- روش انتقال پنس، پنس های بالا تنه، پنس سرشانه و در کل، انتقال انواع پنس ها در لباس از دیگر مواردی است که در این دوره به آنها اشاره خواهد شد.
دوره آموزش نازک دوزی زنانه شامل چیست؟
در مهارت نازکدوز زنانه با هر متدی، طرز رسم الگو انواع دامن، پیراهن، بلوز، انواع برش در پیراهنها، طرز رسم الگوی آستین اولیه و آستین ( تنگ، پفکی، چین دار، شیپوری، مچ دار و غیره…) همچنین یقههایی مانند ایستاده، ب ب، شکاری، انگلیسی سرخود و جدا، آرشال آمریکائی و یقههای صاف مانند هفت، خشتی، دلبری و … را آموزش داده میشود.
همچنین هنرجویان این دوره آموزشی مهارتهای شناختی نسبت به لوازم خیاطی و وسایل دوخت و انواع پارچه پیدا میکنند. در ادامه کلیه مهارت های کاربردی و تخصصی این دوره را نام میبریم تا بدانید پس از گذراندن این دوره چه مهارتهایی را به دست میآورید.
– شناخت وسایل دوخت
– شناخت انواع چرخ خیاطی و روش راه اندازی، سرویس و نگهداری چرخخیاطی
– شناخت انواع اتو و اصول اتو زدن درزها و اتوکاری نهایی لباس
– شناخت انواع پارچه
– توانایی آماده کردن پارچه جهت برش و محاسبه مقدار پارچه و طرز قرار گرفتن الگو روی پارچه های مختلف (از نظر طرح و نقوش)
– توانایی انتقال الگو روی پارچه توسط کوک شل، کاربن و چرت زدن پارچه
– توانایی دوخت درزها، پنسها، پاکدوزی، تودوزی و گوشه های سجاف
– توانایی دوخت زیپ
– توانایی دوخت انواع دامنهای پیلی دار و گودهدار
– دوخت آستری و وصل کردن آن به دامن
– توانایی دوخت انواع کمر لباس
– توانایی دوخت انواع جیب
– توانایی دوخت انواع مغزی و سجاف یقه
– توانایی دوخت انواع یقه
– توانایی دوخت جادکمه
– توانایی دوخت انواع بندینکها
– توانایی دوخت انواع دکمه
– توانایی دوخت و انواع سجاف و مچ آستین
– توانایی دوخت و اتصال آستین به بالاتنه و اپل گذاری
– توانایی دوخت چینها، والان (یقه حلزونی) و کش دوزی
– توانایی دوخت اسموکی دوزی و لانه زنبوری
– توانایی برش و دوخت پارچههای خاص
– توانایی دوخت و وصل فنر به لباسهای دکلته ( لباس عروس و شب)
– توانایی دوخت لباسهای زیر، زیر پوش و روبدشامبر
نازک دوزی زنانه– الگو
– طریقه انتقال پنسهای بالاتنه
– طریقه ی انتقال پنسها
– انتقال پنس سینه جلو
– انتقال پنس سرشانه پشت
– پنس سینه
– انتقال پنس سینه به وسط سرشانه
– انتقال پنس سینه به حلقه جلوی گردن
– انتقال پنس سینه به پهلو
– انتقال پنس سینه به محل تلاقی خط کمر و پهلو
– انتقال پنس سینه به خط مرکزی جلو
– انتقال پنس سینه به حلقه آستین
– انتقال پنس سینه به محل تلاقی خط حلقهی آستین و سرشانه
– انتقال پنس سرشانه ی پشت به حلقه ی آستین
– انتقال پنس سرشانه پشت به حلقه گردن
– انتقال پنس سرشانه در برش عمودی
– مدل های دیگر انتقال پنس سینه در برشهای عمودی با کمر چسبان
– مدل دیگر انتقال پنس سینه در برش عمودی با کمر گشاد
– مدل دیگر انتقال پنس سینه و زیر سینه در برش عمودی با کمر چسبان
– مدل دیگر انتقال پنس سینه در برش عمودی
– انتقال پنس سینه به خط مرکزی جلو و رد کردن آن در برش
– انتقال پنس سینه به زیر سینه و رد کردن آن در برش گرد
– مدل دیگر انتقال پنس سینه به حلقه آستین و رد کردن آن در برش گرد
– روش دیگر انتقال پنس سینه در برش گرد با چین در زیر سینه
– مدل مدل دیگر انتقال پنس سینه و زیر سینه و تبدیل آن به برش و چین در زیر سینه
– انتقال پنس سینه در برش افقی سرشانه
– انتقال پنس سرشانه پشت در برش حلقه ی آستین
– مدل دیگری از انتقال پنس سرشانه پشت در برش با چین
– انتقال پنس سینه به زیر سینه و تبدیل آن به برش
– انتقال پنس سینه به صورت برش و چین در زیر سینه
– انتقال پنس سینه به صورت چین در زیر سینه
– انتقال پنس سینه و زیر سینه در برش اریب
– انتقال پنس سینه و وسط سرشانه پشت جهت مدل کلوش
– انتقال پنس سینه به زیر سینه جهت پنس کت
آیا امکان دوخت و کار عملی در طول دوره آموزش خیاطی نازک دوزی زنانه وجود دارد؟
آموزش خیاطی به صورت عملی و پشت چرخ خیاطی، یکی از اصلیترین متدهای آموزشی است که در آموزشگاه خیاطی مهرانا به شکلی حرفهای تدریس میشود. به این صورت که هنر جو در طول دوره همراه با مدرس پیش رفته و کلیه مدلهای آموزش داده شده را با کمک و همراهی مربی میدوزد.
بیشتر شرکت کنندگان دورههای نازک دوزی زنانه پیش از پایان دوره چند لباس دوخته شده توسط خودشان دارند که در طول دوره آموزشی در کلاس و یا در منزل آن را دوخته اند.
نازک دوزی زنانه چقدر طول می کشد؟
یکی از سوالاتی که ممکن است برای علاقه مندان به نازک دوز ایجاد شود، این است که برای یادگیری این مهارت چه میزان زمان باید در نظر گرفته شود و یا به عبارت دیگر، یادگیری این دوره چقدر طول می کشد.
حداقل زمانی که می بایست برای یادگیری این دوره در نظر داشته باشید، حدود 4 ماه است. کسانی که می خواهند به تمام زیر و بم نازکدوزی تسلط پیدا کرده و هیچ نکته ای را از دست ندهند، می بایست 480 ساعت و یا حتی بیشتر، تحت آموزش قرار گیرند.
توجه داشته باشید در هر موسسه آموزشی، تعداد ساعات آموزش ممکن است با دیگر مراکز یا آموزشگاه های خیاطی متفاوت باشد. خود را درگیر این ساعات نکنید و تنها به مساله بالا بودن کیفیت این دوره و ارائه کامل مباحث و سرفصل ها دقت و توجه داشته باشید.
موضوع مهمی که می تواند بر کاهش و یا افزایش مدت زمان این دوره تاثیر مستقیم بگذارد، تلاش و پشتکار مهارت جو و هوش او در یادگیری تمام مطالبی است که در کلاس ارائه می شود.
مهارت جویانی که بعد از تمام شدن کلاس، در خانه به تمرین مشغول شده و سعی می کنند هر چه که آموزش دیده اند را به صورت عملی تمرین کنند، می توانند این دوره نازک دوزی زنانه را در مدت زمان کوتاهی به پایان ببرند.
هنرجو در پایان دوره خیاطی نازک دوزی زنانه چه مهارتهایی کسب میکند؟
در پایان دوره نازک دوزی زنانه هنرجو میتواند برای خود و دیگران دامن، پیراهن، بلوز، کت و دامن، لباسهای معمولی روزانه و مانتوهای ساده بدوزد.
در اتمام این دوره هنر جو میتواند مهارتهای دیگر خیاطی مانند ضخیم دوزی، الگو ساز و برشکاری ، دوره آموزش لباس شب و لباس عروس، مانتو دوز، کاپشن دوز، دوره های گره و پیچ، الگو های جادویی را فرا گیرد و هنر خیاطی خود را کامل کند و به شکل حرفهایتری آموزش خود را ادامه دهد.
فرق نازک دوزی و ضخیم دوزی چیست؟
کسانی که دوست دارند مهارت نازک دوزی زنانه را یاد بگیرند، یکی از اولین سوالاتی که برایشان پیش می آید، این است که این هنر، چه فرق ها و تفاوت های اساسی با دوره ی ضخیم دوزی دارد.
افرادی که در دوره ی ضخیم دوزی شرکت می کنند، با مهارت هایی به درد بخور و کاربردی همچون، دوخت جلیقه، دوخت انواع کت، دوخت انواع پالتوهای زنانه، ترسیم الگو و دوخت بارانی و شنل آشنا می شوند و این مهارت ها را خیلی خوب یاد می گیرند.
موضوع دیگری که خوب است در خصوص ضخیم دوزی بدانید، این است که این دوره با مهارت هایی چون، خرازی، بنگاه های فعال در حوزه تولید لباس به صورت عمده، راسته دوزی، چرخکاری، شخصی دوزی ها و غیره ارتباط نزدیکی دارد.
این نکته را به خاطر داشته باشید، که ضخیم دوزی، کامل کننده ی نازکدوزی است. کسانی که می خواهند به عنوان یک خیاطِ شخصی دوز فعالیت کرده و یک مغازه خیاطی داشته باشند، برای آنکه به طیف وسیعی از مشتریان خود خدمات رسانی کنند، می بایست در هر دو دوره شرکت کرده و در هر دو آنها به یک فرد ماهر تبدیل شوند.
این گروه از خیاطان، در صورتی که رضایت مشتری را کسب کنند، می توانند درآمد خوبی به دست آورند.
آموزش مهارت های نازک دوزی شامل مراحل زیر می باشد
- مهارت نازک دوزی زنانه بخش ۱
شناخت وسایل دوخت
شناخت انواع چرخ خیاطی و روش راه اندازی ، سرویس و نگهداری چرخ خیاطی
شناخت انواع اتو و اصول اتو زدن درزها و اتوکاری نهایی لباس
شناخت انواع پارچه
- مهارت نازک دوزی زنانه بخش ۲
توانایی آماده کردن پارچه جهت برش و محاسبه مقدار پارچه و طرز قرار گرفتن الگو روی پارچه های مختلف( از نظر طرح و نقوش)
توانایی انتقال الگو روی پارچه توسط کوک شل، کاربن و چرت زدن پارچه
- مهارت نازک دوزی زنانه بخش ۳
توانایی دوخت درزها، پنس ها، پاکدوزی، تودوزی و گوشه های سجاف
توانایی دوخت زیپ
- مهارت نازک دوزی زنانه بخش ۴
توانایی دوخت انواع دامن های پیلی دار و گوده دار
دوخت آستری و وصل کردن آن به دامن
توانایی دوخت انواع کمر لباس
توانایی دوخت شلوار
- مهارت نازک دوزی زنانه بخش ۵
توانایی دوخت انواع جیب
- مهارت نازک دوزی زنانه بخش ۶
توانایی دوخت انواع مغزی و سجاف یقه
توانایی دوخت انواع یقه
- مهارت نازک دوزی زنانه بخش ۷
توانایی دوخت جادکمه
توانایی دوخت انواع بندینک ها
توانایی دوخت انواع دکمه
- مهارت نازک دوزی زنانه بخش ۸
توانایی دوخت و انواع سجاف و مچ آستین
توانایی دوخت و اتصال آستین به بالاتنه و اپل گذاری
- مهارت نازک دوزی زنانه بخش ۹
توانایی دوخت چین ها، والان (یقه حلزونی) و کش دوزی
توانایی دوخت اسموکی دوزی و لانه زنبوری
- مهارت نازک دوزی زنانه بخش ۱۰
توانایی برش و دوخت پارچه های خاص
توانایی دوخت و وصل فنر به لباس های دکلته ( لباس عروس و شب)
- مهارت نازک دوزی زنانه بخش ۱۱
توانایی دوخت لباس های زیر، زیر پوش و روبدشامبر
نازک دوزی زنانه – الگو
– طریقه انتقال پنس های بالاتنه
– طریقه ی انتقال پنس ها
– انتقال پنس سینه جلو
– انتقال پنس سرشانه پشت
– پنس سینه
– انتقال پنس سینه به وسط سرشانه
– انتقال پنس سینه به حلقه جلوی گردن
– انتقال پنس سینه به پهلو
– انتقال پنس سینه به محل تلاقی خط کمر و پهلو
– انتقال پنس سینه به خط مرکزی جلو
– انتقال پنس سینه به حلقه آستین
– انتقال پنس سینه به محل تلاقی خط حلقه ی آستین و سرشانه
– انتقال پنس سرشانه ی پشت به حلقه ی آستین
– انتقال پنس سرشانه پشت به حلقه گردن
– انتقال پنس سرشانه در برش عمودی
– مدل های دیگر انتقال پنس سینه در برش های عمودی با کمر چسبان
– مدل دیگر انتقال پنس سینه در برش عمودی با کمر گشاد
– مدل دیگر انتقال پنس سینه و زیر سینه در برش عمودی با کمر چسبان
– مدل دیگر انتقال پنس سینه در برش عمودی
– انتقال پنس سینه به خط مرکزی جلو و رد کردن آن در برش
– انتقال پنس سینه به زیر سینه و رد کردن آن در برش گرد
– مدل دیگر انتقال پنس سینه به حلقه آستین و رد کردن آن در برش گرد
– روش دیگر انتقال پنس سینه در برش گرد با چین در زیر سینه
– مدل مدل دیگر انتقال پنس سینه و زیر سینه و تبدیل آن به برش و چین در زیر سینه
– انتقال پنس سینه در برش افقی سرشانه
– انتقال پنس سرشانه پشت در برش حلقه ی آستین
– مدل دیگری از انتقال پنس سرشانه پشت در برش با چین
– انتقال پنس سینه به زیر سینه و تبدیل آن به برش
– انتقال پنس سینه به صورت برش و چین در زیر سینه
– انتقال پنس سینه به صورت چین در زیر سینه
– انتقال پنس سینه و زیر سینه در برش اریب
– انتقال پنس سینه و وسط سرشانه پشت جهت مدل کلوش
– انتقال پنس سینه به زیر سینه جهت پنس کت